Viitorul crește în comunitate prin 38 de proiecte propuse de liceeni, într-o inițiativă dezvoltată de JA România cu sprijinul Bimbo România

Viitorul crește în comunitate prin 38 de proiecte propuse de liceeni, într-o inițiativă dezvoltată de JA România cu sprijinul Bimbo România

182 de elevi și 52 de profesori coordonatori au participat, în perioada mai – iunie, la 5 workshop-uri organizate în formatul internațional JA Innovation Day, pentru dezvoltarea competențelor de leadership, de lucru în echipă, precum și a modului de gândire antreprenorial.

Cele 5 acțiuni fac parte din proiectul Viitorul crește în comunitate, inițiat în acest an cu sprijinul Bimbo România și organizate local în colaborare cu Liceul Teoretic Tudor Arghezi Craiova, Colegiul Național Alexandru Odobescu Pitești, Colegiul Național Alexandru Lahovari Râmnicu Vâlcea, Colegiul Economic Ion Ghica Târgoviște și Colegiul Național Ecaterina Teodoroiu Târgu Jiu.

Elevii au lucrat alături de voluntari și mentori ai Bimbo România și au experimentat rolul de tineri antreprenori care contribuie la dezvoltarea economiei locale prin proiecte care pun în evidență principiile sustenabilității în ceea ce privește producția alimentară și managementul solului.

Prin proiectele propuse, elevii au avut în vedere soluții aplicate, care utilizează tehnologia pentru automatizarea proceselor agricole sau monitorizarea și protecția pădurilor, dar și soluții care pun în evidență educarea consumatorilor prin crearea unui lanț de parcuri tematice în direcția promovării agriculturii organice sau identificarea și transformarea spațiilor neutilizate în grădini comunitare și spații verzi, cu accent pe conservarea biodiversității.

„Avem atât de mult de învățat de la tineri, din ideile lor pentru un viitor sustenabil, energic și inovator. Descoperind propunerile lor creative de business, cu ajutorul echipei Junior Achievement, ducem mai departe în toate punctele noastre de lucru din țară acest mindset de soluții care depășesc limitele fezabilității imediate. Felicitări tuturor echipelor, sunteți o inspirație pentru noi, echipa Bimbo România.” - Ioana Cristea, Manager de Comunicare & Marketing, Bimbo Romania

Seria de workshop-uri dezvoltate în cadrul proiectului Viitorul crește în comunitate va continua din luna septembrie în București și alte localități din țară, cu sprijinul voluntarilor Bimbo România.