Tranziția către competențe digitale, sustenabilitate și reziliență prin proiectul european Skills4Retail

Tranziția către competențe digitale, sustenabilitate și reziliență prin proiectul european Skills4Retail

Proiectul Skills4Retailstrong> își propune să faciliteze tranziția către un ecosistem mai digital, mai sustenabil și mult mai rezilient la schimbările care apar în dinamica domeniului de retail. Studiile realizate în cadrul proiectului evidențiază interesul retailerilor pentru tripla tranziție și oferă directive specifice pentru implementarea acestora.

În ceea ce privește domeniul digital, nevoile de training sunt îndreptate către alfabetizarea digitală (utilizarea calculatorului, a soft-urilor etc.), GenAI (utilizarea asistenților virtuali) și E-commerce (managementul vânzărilor online).

În cazul domeniului sustenabilității, retailerii își doresc să afle mai multe despre protecția mediului, gestionarea resurselor și corelarea acestui domeniu cu factorii de cost și venituri.

Domeniul rezilienței este subliniat prin nevoia retailerilor de a învăța să se adapteze schimbărilor, de a-și dezvolta starea de bine (strategii adaptative de gestionare a stărilor fizice și mentale), alături de construirea unor fundamente profesionale mai puternice, care vin în sprijinul misiunii proiectului de a dezvolta bune practici prin parteneriate și comunicare intercomunitară.

Inițiativa face parte din proiectul european Skills4Retail finanțat prin programul Erasmus+.

Detalii la https://skills4retail.eu/.