Peste 1.600 de elevi din întreaga țară au beneficiat de educație financiară prin proiectul „Credite inteligente”

Peste 1.600 de elevi din întreaga țară au beneficiat de educație financiară prin proiectul „Credite inteligente”

  • Junior Achievement (JA) România și KRUK România, prezintă rezultatele celei de-a șaptea ediții a proiectului național Credite inteligente.
  • În 2024, peste 1.600 de elevi din țară, au participat alături de profesori din 120 de licee, la activități dedicate educației financiare.
  • Voluntarii KRUK România s-au alăturat inițiativei, oferindu-le elevilor oportunitatea de a afla informații privind concepte financiare de actualitate.

KRUK România și Junior Achievement (JA) România anunță rezultatele celei de-a șaptea ediții a proiectului național „Credite inteligente” care a contribuit semnificativ la educația financiară a tinerilor din întreaga țară. Peste 1.600 de elevi, alături de profesori din 120 de licee din București și din țară, au avut acces gratuit la modulul de educație financiară Credite inteligente, destinat învățării hibride. Activitățile la care au participat i-au ajutat să dobândească abilități și cunoștințe esențiale ce îi vor ajuta să ia decizii financiare informate în viitor.

Voluntarii KRUK România au completat activitățile, participând la sesiuni la clasă și de tip webinar, în București și alte 22 de localități. În cadrul celor 90 de ore de voluntariat, specialiștii KRUK au interacționat cu peste 560 de elevi cărora le-au oferit informații de actualitate privind analiza corectă a oportunităților și costurilor unui împrumut, precum și detalii despre aspectele principale ale întocmirii unui buget personal.

Participarea mea ca voluntar în cadrul programului de educație financiară a fost o experiență foarte valoroasă. Am avut ocazia să interacționez cu elevi de clasa a IX-a și a X-a, să le împărtășesc cunoștințele mele despre finanțe și să le explic importanța gestionării responsabile a banilor. Am fost impresionată de entuziasmul și curiozitatea lor. Această experiență m-a convins de importanța educației financiare pentru tineri și de cât de mult au nevoie, își doresc și pot învăța ei. – Cătălina Prangate, Mentor KRUK România.

Situațiile concrete și modul de prezentare au fost perfecte pentru a stârni curiozitatea și interesul elevilor – Profesor, Liceul Tehnologic Virgil Madgearu, Roșiori de Vede, Teleorman.

Au fost informații interesante pentru elevi, care m-au ajutat ca la finalul activității să realizez alături de aceștia o hartă conceptuală privind creditele – Profesor, Liceul Tehnologic General de Marină Nicolae Dumitrescu Maican, Galați.

Proiectul Credite inteligente face parte din parteneriatul dintre Junior Achievement și KRUK România pentru dezvoltarea de abilități de gestionare eficientă și responsabilă a resurselor financiare în rândul tinerilor, iar până în prezent peste 11.900 de elevi de liceu au beneficiat de activitățile modulului.