JA România și Metropolitan Life încurajează comportamentele sănătoase prin programul Sănătate. Viață activă, derulat la nivel național în rândul elevilor de gimnaziu

JA România și Metropolitan Life încurajează comportamentele sănătoase prin programul Sănătate. Viață activă, derulat la nivel național în rândul elevilor de gimnaziu

În acest an școlar, programul educațional Sănătate. Viață activă, dezvoltat de Junior Achievement (JA) România și Metropolitan Life, a revenit în școlile din țară pentru peste 11.000 de elevi de gimnaziu.

Elevii și profesorii lor coordonatori au beneficiat pe toată perioada anului școlar de materiale digital-interactive de tipul applied learning, sub forma unui kit educațional gratuit. Acestea cuprind lecții și module de dezvoltare a atitudinilor ce contribuie la prevenirea bolilor și la reducerea factorilor de risc asociați acestora.

Tinerii cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani învață atât cum să își evalueze, să își gestioneze și să prevină riscurile atunci când se gândesc la sănătate, cât și ce opțiuni financiare pot avea în cazul unor evenimente neprevăzute ce pun în pericol sănătatea.

„În urma implementării programului am atins următoarele obiective stabilite în privința elevilor: dezvoltarea unor obiceiuri sănătoase, a unei imagini de sine pozitive, a abilităților sociale și prevenirea comportamentelor de risc.” – Profesor, Liceul Teoretic Traian, Constanța

Pentru a contura și mai bine informațiile cu privire la comportamentele sănătoase, 30 de voluntari din partea Metropolitan Life au susținut activități la clasă în lunile februarie-martie. În cadrul proiectului Sănătate. Viață activă, voluntarii le-au împărtășit elevilor exemple concrete și situații din viața și experiența profesională, prin care le-au arătat cum pot fi gestionate riscurile și care sunt opțiunile de minimizare a consecințelor financiare determinate de evenimente neprevăzute, cu impact asupra sănătății.

Sănătate. Viață activă, dezvoltat în cadrul parteneriatului JA România – Metropolitan Life, vizează promovarea unui set de cunoștințe și abilități pentru vârsta preadolescenței, o perioadă complexă pentru dezvoltarea lor fizică și psihică, când educația pentru o viață sănătoasă are un rol foarte important, atât pentru conturarea obiceiurilor privind activitatea fizică și alimentația, cât și pentru urmările pozitive ale acestora: prevenția bolilor.